Echipa Taberei "Floare de colţ" de la Durău, pregătită pentru o vară deosebită

11 Iulie 2018 18:51 Arhiepiscopia Iaşilor
 

Departamentul de Tabere din cadrul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor îşi măreşte echipa. În săptămâna care a încheiat luna iunie, 50 de tineri frumoşi, curajoşi, creativi şi mai ales credincioşi, au urmat un program de formare care a vizat îmbunătăţirea calităţilor, deprinderilor şi aptitudinilor acestora, prin participare activă la atelierele prevăzute în programul taberei.

Super eroi în devenire, aceasta ar fi denumirea potrivită pentru viitorii animatori ai Taberei de vară „Floare de colţ” de la Durău, de anul acesta. Da, de multe ori copiii şi tinerii din tabără îi văd ca pe nişte modele pe organizatori, pe cei care le facilitează activităţile şi care le dăruiesc mult din timpul, atenţia şi pregătirea lor. Pe lângă animatori, din echipa taberei mai fac parte şi preoţii slujitori, instructorii de caiac, cei din parcul de aventură, coordonatorii atelierului de comunicare şi fotografii.

Unde-s mulţi, puterea creşte, astfel încât animatorii şi-au unit inimile şi au lucrat în echipă. Cu rucsacul în spate, plini de vise, au pornit la drum conduşi pe calea naturii şi sub paza Bunului Dumnezeu, ajungând până pe Vârful Toaca şi au urmat apoi traseul Cascadei „Duruitoarea”, echipaţi, energici şi cu voie bună. Lumina soarelui i-a învăluit tot timpul, parcă în dorinţa de a le spori bucuria şi veselia.

Nelipsite au fost şi atelierele precum: caiac pe Lacul Bicaz, modelaj în lut, tiroliană, tir cu arcul, căţărat, specificul spiritual al taberei, curs de prim ajutor în situaţii de urgenţă, animaţie şi construirea echipei.

Se ştie foarte bine faptul că cel care este însoţit de gânduri nobile nu e niciodată singur, aşa încât animatorii au legat sincere şi strânse prietenii care vor dura în timp.

Dacă ar fi să rezum această săptămână într-un singur cuvânt, acela ar fi: comuniune, întrucât ne-am rugat împreună, ne-am jucat împreună, am mâncat, am râs, am colaborat, ne-am susţinut, am ucat pe munte, am stat la discuţii şi am învăţat foarte multe despre noi înşine, astfel încât totul a fost foarte frumos. Slavă Domnului pentru toate şi Îi mulţumim că ne-a primit în casa Sa! (Camelia Coneschi şi Pr. Mihai Barna)

Ultimele din categorie