Program de diplomă dublă pentru masteranzi, lansat de Universitatea "Babeș-Bolyai" și Universitatea din Michigan

23 Octombrie 2013 23:41 Educaţie

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității "Babeș-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca și Școala de Desen, Proiectare și Construcții a Universității din Michigan (SUA) vor lansa în acest an un program de diplomă dublă pentru studenții de la nivelul master.

Diploma dublă se va obține în cadrul unui program de studii cu patru niveluri, conform unui comunicat al UBB, transmis miercuri.

În cadrul primului nivel, studenții vor urma programul de master predat integral în limba engleză și care se va finaliza cu o diplomă acordată de Universitatea "Babeș-Bolyai." Programul este deschis tuturor studenților, naționali și internaționali, care au obținut o diplomă de licență sau echivalentă.

La nivelul al doilea, diplomei obținute în prima etapă i se alătură un certificat acordat de Institutul pentru Politici Publice și Cercetare Socială din cadrul Universității din Michigan.

La cel de-al treilea nivel, studenții vor urma trei cursuri oferite de Universitatea din Michigan, într-un format flexibil pentru a reduce costurile și timpul ce trebuie petrecut în Statele Unite ale Americii.

Diplomă dublă completă se va obține după parcurgerea celui de-al patrulea nivel, care constă în parcurgerea unui program de master internațional în planificare urbană. Studenții trebuie să urmeze cursurile echivalente unui număr de 30 de credite la Universitatea din Michigan și la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) a UBB, cu posibilitatea transferării unor credite/cursuri care sunt obținute în cadrul programului din România.

Diploma dublă include și o componentă adresată studenților americani de la Universitatea din Michigan. Aceștia pot să își transfere în cadrul propriului program de studiu un număr de nouă credite provenite din cursurile de la FSPAC.

Ultimele din categorie