Proiectul SuperBrother, lansat marți

Educaţie

Proiectul SuperBrother, lansat marți

    • Proiectul SuperBrother, lansat marți
      Proiectul SuperBrother, lansat marți

      Proiectul SuperBrother, lansat marți

Un proiect în cadrul căruia studenții din anii mai mari devin mentori pentru boboci și îi ajută să se integreze în mediul universitar, sub numele de SuperBrother, a fost lansat oficial marți, 8 octombrie, la Universitatea de Agronomie și Medicină Veterinară din București.

Prima activitate din cadrul proiectului a fost un curs cu toţi cei care îşi doresc să fie "SuperBrother" pentru un boboc (un student care este în primul an de facultate). Pentru că pentru mulți tineri trecerea din mediul liceal la cel universitar este sau poate fi dificil,  voluntarii vor să dea o mână de ajutor şi să îşi ajute proaspeţii colegi în traseul lor academic.

Doritorii s-au înscris pe pagina www.sb.lideriidemaine.ro sau pe pagina de Facebook a ASIF Bucuresti, semnalând în acest fel disponibilitatea lor. Acelaşi lucru l-au făcut şi studenţii din anul I care doresc să aibă un "frate mai mare" în timpul facultăţii. Pentru un SuperBrother, condiţiile de înscriere au fost să fie minim în anul III, să aibă disponibilitatea de a ajuta şi să participe la şedinţele de pregătire pentru acest rol.

Cei care s-au înscris la SuperBrother au participat marţi la un training organizat în sala AII1 în Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

La acest training, studenţii învaţă cum să îşi administreze timpul, cum să îşi administreze propriul buget dar şi cum să îşi stabilească obiectivele, iar mai apoi, cum să îi înveţe pe studenţii din anul I să facă aceleaşi lucruri. La trainingul de joi, "fraţii mai mari" se vor întâlni cu "fraţii mai mici" cărora le vor fi mentori timp de un semestru.

Proiectul este organizat de Fundaţia Romania ProCulture în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor de la Îmbunătăţiri Funciare (ASIF). Cristian Voiculescu de la Liderii de Mâine şi Thedy Paşcu de la ASIF au vorbit despre începuturile acestui proiect şi despre obiectivele acestei prime sesiuni de întâlniri între studenţi de an mai mare şi "boboci". Cristian Voiculescu a spus că ideea acestui proiect s-a născut la o şcoală de vară. De la un mic demers venit de la patru tineri, ideea a fost preluată de mai multe asociaţii studenţeşti.

Cristian Voiculescu şi Thedy Paşcu au declarat că proiectul urmează să se desfăşoare pe parcursul a cel puţin un semestru, după care, în urma unei evaluări, se va extinde.

Liderii de mâine este un proiect al Fundaţiei Romania Proculture care îşi propune să îi ajute pe studenţi să investească în dezvoltarea lor astfel încât după absolvire să fie profesionişti, pasionaţi de ceea ce fac şi oameni integri.

ASIF apară drepturile studenţilor din cadrul Facultăţii de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, promovează valorile culturale şi acordă sprijin studenţilor şi tinerilor.