Egipt: Locurile prin care a trecut Mântuitorul incluse într-un traseu turistic

Ortodoxia în lume

Egipt: Locurile prin care a trecut Mântuitorul incluse într-un traseu turistic

Drumul pe care Mântuitorul Iisus Hristos l-a parcurs împreună cu Fecioara Maria şi Dreptul Iosif în Egipt urmează să fie inclus într-un traseu turistic religios, anunţă Guvernoratul Sinaiul de Sud.

Traseul va porni de la Rafah până la New Farama şi va fi cel mai lung pelerinaj pe cuprinsul unei singure ţări. Va acoperi peste 3000 km, unind 25 de regiuni. Ministrul dezvoltării locale Mahmoud Shaarawy a declarat că întregul proiect urmează să fie definitivat în cursul anului.

În luna ianuarie, Khaled al-Anani, Ministrul Turismului şi Antichităţilor, a anunţat că majoritatea mănăstirilor şi bisericilor aflate pe drumul parcurs de Hristos au fost restaurate şi deschise pelerinilor. Demersul are ca obiectiv dezvoltarea turismului religios şi cultural în Egipt. Ministerul intenţionează să redacteze un catalog informativ în arabă şi engleză dedicat locurilor .

Familia Sfântă în Egipt

După ce s-au închinat Domnului în Betleem, magii de la Răsărit au fost călăuziți să se întoarcă la casa lor pe alt drum, prin porunca unui înger. Irod, văzând că fusese înșelat de magi, a plănuit să-L omoare pe Hristos ucigând toți copiii din Betleem. Dar Dumnezeu a văzut intenția lui Irod și a trimis pe îngerul Său la Iosif.

Îngerul i-a apărut lui Iosif în vis și i-a poruncit să ia Pruncul și pe mama Lui și să fugă în Egipt, ceea ce s-a şi întâmplat. Luând pe Pruncul Iisus și pe mama Lui, a plecat în Egipt, unde a stat până la moartea lui Irod (Matei 2, 13-15).

Egiptul era un loc logic pentru a găsi refugiu, deoarece era în afara ținutului stăpânit de Regele Irod și, atât Egiptul, cât și Palestina făceau parte din Imperiul Roman, făcând călătoria între ele ușoară și relativ sigură. Sfânta Scriptură nu spune nimic despre viața sfintei familii în Egipt, dar există unele relatări extra biblice care vorbesc despre aceasta, relatări pe care le consemnează Sfântul Nicolae Velimirovici.

Sursa: basilica.ro

Citește despre: