Egumenul Schitului Cărbuna, protos. Elefterie Păduraru, a trecut la cele veșnice

14 Octombrie 2021 20:37 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

În această seară, părintele protosinghel Elefterie Păduraru, egumenul Schitului Cărbuna din județul Neamț, a trecut la Domnul.

Egumenul Elefterie Păduraru s-a născut la data de 17 aprilie 1937, în comuna ieșeană Bălțați. După ce a absolvit Liceul Economic și Facultatea de Științe Economice, Gheorghe Păduraru a intrat în mănăstire la data de 11 februarie 1992 și a fost tuns în monahism în ziua de 17 ianuarie 1995, la Mănăstirea Cetățuia, naș de călugărie fiind protos. Partenie Petric, starețul așezământului monahal din Iași. Tot în luna ianuarie 1995 a fost hirotonit ierodiacon și ieromonah de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen. Între anii 1995 – 1998 a fost rânduit preot slujitor și duhovnic la Mănăstirea Vatra Moldoviței din Suceava, iar în perioada 1 noiembrie 1998 – 28 octombrie 2001, a fost stareț al Mănăstirii Lipova din județul Bacău.

Pe 29 martie 2003, părintele ieromonah Elefterie a fost numit egumen al Schitului Cărbuna.

În data de 3 octombrie 2015, cu prilejul sfințirii bisericii așezământului monahal, părintele egumen a fost ridicat la rangul de protosinghel de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan.

În ziua de 9 iunie 2018, protos. Elefterie Păduraru a primit schima mare, naș de călugărie fiind schimonahul Nicolae de la Mănăstirea Secu.

Dumnezeu să îl ierte și cu drepții să îl așeze!

Vă invităm să accesați și:

(Video) Părintele ieroschimonah Elefterie Păduraru, egumentul Schitului Cărbuna, a fost înmormântat astăzi

Ieroschimonahul Elefterie Păduraru a fost înhumat la Schitul Cărbuna: „Avem certitudinea că Dumnezeu l-a primit în rândul drepților”

De la același autor

Ultimele din categorie