Elevii clasei a V-a vor putea opta pentru un nou manual de Religie Ortodoxă din luna septembrie

15 Iunie 2022 11:25 Educaţie

În urma licitației organizată de Ministerul Educației, Manualul de Religie Ortodoxă pentru clasa a V-a al editurii CD PRESS, a ieșit câștigător, obținând locul I. Manualul poate fi utilizat la clasă în următorii patru ani școlari, începând cu luna septembrie a acestui an.

Colectivul de autori ai manualului este format din cadre didactice cu vastă experiență pedagogică. Îi amintim, așadar, pe Vasile TIMIȘ, Ionica-Viorica POPA, Florian POPA, Gabriela Antoaneta MARINESCU, Simona CĂPRESCU, Ionița TIMIȘ, alături de referenții științifici: Arhim. prof. univ. dr. abil. Teofil TIA, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Babeș Bolyai”, Cluj-Napoca, Prof. Georgiana-Ruxandra BURLACU-CĂLINOIU, Colegiul „Ferdinand I”, Prahova și Prof. Daniela ZAHARIOIU, Școala Gimnazială „Emil Palade”, Buzău.

„Manualul oferă, la toate lecțiile și (auto)evaluările unităților de învățare, exerciții și aplicații care respectă structura itemilor obiectivi, semiobiectivi și subiectivi, venind în sprijinul elevilor și al profesorilor dornici de a participa la concursurile și  olimpiadele școlare. Varianta digitală are un concept inovativ și atractiv, divers în aplicații, fiind bine structurat din punct de vedere didactic”, au transmis autorii manualului.

Alături de manual, profesorii și elevii vor beneficia și de Portofoliul profesorului, care conține Planificarea calendaristică, Proiectarea pe unități de învățare și Răspunsuri și sugestii de rezolvare pentru toate exercițiile din manual, precum și Caietul elevului.

Răsfoiește AICI manualul în format electronic!

Ultimele din categorie