Preasfinţitul Andrei: „Taina Învierii este ascunsă în Cruce”

4 Aprilie 2016 11:34 Episcopia Covasnei şi Harghitei

„Cine își ia crucea se pregătește pentru Înviere pentru că Taina Învierii este ascunsă în Cruce ca iubire jertfelnică, iar Taina Crucii își arată slava ei în lumina Învierii”, le-a spus Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, credincioşilor prezenţi duminică, 3 aprilie 2016, în Catedrala din Miercurea Ciuc.

Totodată, Preasfinţia Sa i-a îndemnat să se pregătească prin Spovedanie şi Împărtăşanie pentru slăvita sărbătoare a Învierii Domnului.

În cuvântul său, Preasfinţitul Părinte Andrei le-a explicat credincioşilor prezenţi învăţăturile ce reies din textul evanghelic citit astăzi la Sfânta Liturghie.

„Evanghelistul Marcu începe pericopa evanghelică de astăzi cu îndemnul Mântuitorului Hristos ca fiecare om să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-I urmeze Lui. Textul ne arată că există o singură modalitate, o singură cale pentru Mântuire, aceea de a ne unii cu Dumnezeu. Cine dorește să-și scape viața prin sine cu propriile forțe o va pierde. Cine renunță la voia sa proprie, egoistă și păcătoasă va dobândi viața veșnică. Cine trăiește egoist acela merge spre moarte. Neputința noastră o aducem la Hristos ca El să ne ajute să o purtăm, să purtăm crucea spre Înviere. Sfântul Isac Sirul ne îndeamnă: «Pomul Vieții era Hristos, iar acum l-am câștigat prin Sfânta Împărtășanie», de aceea cântăm când ne cuminecăm: «Trupul Lui Hristos primiți și din izvorul cel fără de moarte gustați». Cine își ia crucea se pregătește pentru Înviere, pentru că Taina Învierii este ascunsă în Cruce ca iubire jertfelnică, iar Taina Crucii își arată slava ei în lumina Învierii”, a spus Preasfinţia Sa.

În data de 10 aprilie 2016, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a IV-a din Post, a Sfântului Ioan Scărarul.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie