Slujire arhierească în Parohia Vâlcele, Episcopia Covasnei și Harghitei

16 Februarie 2016 19:55 Episcopia Covasnei şi Harghitei

Duminică, 14 Februarie 2016, Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a slujit Sfânta Liturghie în parohia „Sfântul Teodor Stratilat” din Vâlcele.

Duminică, 14 Februarie 2016, la biserica „Sfântul Teodor Stratilat” din Vâlcele a fost săvârșită Sfânta Liturghie sub protia Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, înconjurat de un sobor de nouă preoți si doi diaconi. După Sfânta Liturghie, la agapa creștină, corul bisericii „Voievozii Munților” au susținut un concert de cântece patriotice specifice Ardealului Străbun.

Biserica cu hramul „Sfântul Teodor Stratilat” se află în Comuna Vâlcele, în partea sud-vestică a județului Covasna. Sfântul locaș a fost ridicat în anul 1843, acesta fiind construit din piatră si cărămidă. Biserica si casa parohială sunt declarate monumente istorice. În anul 2006, cu sprijinul Preasfințitului Ioan a fost recondiționat iconostasul.

În curtea bisericii, în anul 2002 au fost ridicate mai multe monumente printre care și unul închinat eroilor din Primul Război Mondial.

Sursa: http://www.episcopiacvhr.ro/index.php/15-stiri/25-slujire-arhiereasca-in-parohia-valcele

Ultimele din categorie