Episcopia de Bălți a donat alimente pentru locuitorii din Hrușeuți-Adâncata, Ucraina

Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălţi, însoţit de părintele Igor Roşca, protopop de Edineţ şi Donduşeni, a vizitat miercuri, 4 mai 2022, satul românesc Hrușeuți (Grushivca), comuna Voloca, din raionul Adâncata (Hliboca), Ucraina.

Clericii Episcopiei de Bălți au dus în dar pentru refugiații ucraineni găzduiți de românii din Hrușeuți, o tonă de produse alimentare. Lotul de produse a inclus ulei, zahar, făină de grâu, făină de porumb și orez. Potrivit Biroului de presă al Episcopiei de Bălţi, produsele alimentare vor fi repartizate familiilor și centrelor din comuna Voloca, unde sunt cazați cei peste 500 de refugiați veniți din zonele Ucrainei.

PS Antonie a menţionat că ajutorul pe care îl oferă Episcopia de Bălți refugiaților a fost posibil cu sprijinul material venit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, Înaltpreasfinţitului Părinte Ahiepiscop și Mitropolit Nifon al Târgoviștei, Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei şi Preasfinţitului Părinte Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei.

Satul românesc Hrușeuți (Grushivca), cu o populație de 1.187 locuitori, preponderent români, face parte din comuna Voloca, din raionul Adâncata (Hliboca), regiunea Cernăuți. Comuna Voloca include patru sate – Voloca, Hrușeuți, Pasat și Valea Cosminului. În aceeaşi zi, PS Antonie a vizitat Punctul de asistenţă primară pentru refugiați „AGAPIS” de la Vama Criva.

De la același autor

Ultimele din categorie