Preasfințitul Părinte Macarie a vizitat românii din Österbybruck, Suedia

Duminică, 21 mai 2017, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord a săvârșit Sfânta Liturghie în localitatea Österbybruck, Suedia.

Cu acest prilej, ierarhul român i-a cercetat pe românii, care muncesc sezonier în aceste locuri din partea centrală a Suediei. Preasfințitul Macarie i-a felicitat pe cei care poartă numele Sfinților Împărați și întocmai cu Apostolii Constantin și Elena, binecuvântându-i și încurajându-i spre o viață bineplăcută lui Dumnezeu.

În cuvântul duhovnicesc rostit cu această ocazie, ierarhul român a îndemnat la unitate, solidaritate și întrajutorare comunitatea de români, precum și la respectarea și practicarea virtuților creștinești și a rânduielilor tradiționale românești. Ierarhul a arătat că un neam supraviețuiește în istorie atâta timp cât cei care-l compun țin la identitatea lor și își manifestă activ, concret, sentimentele de apartenență și frățietate.

La finalul slujbei, Părintele Episcop Macarie a săvârșit Taina Sfântului Botez primului copil al unei familii de tineri din comunitate.

Ultimele din categorie