Sute de credincioşi, la prăznuirea Sfântului Cuvios Nicodim de la Tismana

26 Decembrie 2015 20:18 Episcopia Severinului şi Strehaiei

Sâmbătă, 26 decembrie 2015, la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu-Severin, sute de credincioși s-au adunat pentru a-l prăznui pe Sfântul Nicodim de la Tismana.

Cu prilejul prăznuirii Sfântului Nicodim de la Tismana, sâmbătă, 26 decembrie 2015, la bucuria credincioşilor mehedinţeni au luat parte și oaspeți veniţi din alte părți ale țării, care s-au adunat la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu-Severin. Aici, Sfânta Liturghie a fost săvârșită, la invitația Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Din impresionantul sobor de arhierei au mai făcut parte: Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, Preasfinţitul Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, şi Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocşi din Ungaria.

Sute de credincioşi au fost prezenţi la Sfânta Liturghie, la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin, cinstindu-l în chip deosebit pe reorganizatorul vieţii monahale de la nord de Dunăre. Rugăciunile drept-slăvitorilor creştini s-au îndreptat, în această zi, şi către Născătoarea de Dumnezeu, cea care la plinirea vremii a născut pe Mântuitorul Hristos.

Sursa: http://www.episcopiaseverinului.ro/stiri/religioase/sobor-de-arhierei-la-hramul-episcopiei-severinului-i-strehaiei-2.html

Ultimele din categorie