Preasfințitul Părinte Sebastian, la parohia Călinești-Prisaca

1 Februarie 2016 22:17 Episcopia Slatinei şi Romanaţilor

Duminică, 31 ianuarie 2016, Preasfințitul Părinte Sebastian a slujit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, filie a parohiei Călinești-Prisaca din satul Călinești, comuna Mischii.

Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, s-a aflat duminică, 31 ianuarie 2016, în mijlocul credincioșilor de la parohia Călinești-Prisaca, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

În cuvântul său de învăţătură, Preasfinţia Sa a tâlcuit pericopa evanghelică a Duminicii a XXXII-a după Rusalii, a lui Zaheu vameșul: „Hristos ne pune astăzi, în faţa ochilor noştri sufleteşti, un model. Vrem modele de vieţuire? Nu ştim pe ce cale să o luăm şi orbecăim prin iţele încurcate ale lumii acesteia? Nu ştim care anume lucru este virtute şi care este păcat? Care este valoare şi merită cucerită, şi care este nonvaloare şi nu merită osteneala? Iată „modelul” ― Zaheu ― care nu ezită nicio clipă! Nu pierde vremea lamentându-se zadarnic, ci îşi asumă cu „vitejie” viaţa în Hristos, convins fiind că a întâlnit în sfârşit adevăratul Model care merită urmat.”

Sursa: http://www.episcopiaslatinei.ro/2016/02/01/liturghie-arhiereasca-in-parohia-calinesti-prisaca/

Ultimele din categorie