Preasfințitul Părinte Vincențiu a sfinţit pictura bisericii „Sfântul Ierarh Nifon” din Călărași

Duminică, 15 mai 2016, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din municipiul Călărași, pentru a marca un eveniment de mare importanța pentru comunitatea parohială „Sfântul Ierarh Nifon” şi anume sfinţirea picturii bisericii, a catapetesmei și a Centrului Socio-Cultural „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Sub protia Preasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujit preacucernicii părinţi consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor-Silviu Dascălu și Marius-Gabriel Purcărea, părintele protopop Eugen Ramon Ilie, preoţi şi diaconi.

Corul restrâns al Protopopiatului Călărași a dat răspunsurile liturgice. Mulțimea de credincioși s-a bucurat de slujirea arhiereului, dar și de prezența autorităților locale, județene și centrale, atât din județul Călărași, dar și din județul Ialomița. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe preacucernicul părinte diacon Bogdan Anca pe seama parohiei Sărulești Sat cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, din Protopopiatul Lehliu.   

În cuvântul Său, Preasfinţitul Chiriarh a vorbit despre credința puternică a femeilor mironosițe, ucenițele Domnului, care s-au învrednicit, primele, de vestea cea mare a Învierii Mântuitorului, despre puterea credinței, a nădejdii și dragostei în Iisus Hristos Cel înviat. Preasfinția sa i-a felicitat pe toți cei care s-au ostenit pentru frumusețea sfintei biserici, preoții, credincioșii și autorități locale.

Cu această ocazie, Preasfinţia Sa a hirotesit iconom stavrofor pe părintele coslujitor Bogdan Malciu, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și a Casei lui Dumnezeu - Biserica. Preasfinția Sa a acordat acte de cinstire unor persoane care s-au implicat jertfelnic în realizarea picturii bisericii, care astăzi a fost sfințită. A acordat Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor doamnelor Janeta Oprișan și Florica Dumitrache.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa împreună cu soborul de slujitori au săvârșit slujba de sfințire pentru noul Centru Socio-Cultural „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din curtea parohiei.

Sursa: sf-esc.ro

Ultimele din categorie