Etape de formare pentru cântăreții bisericești din Arhiepiscopia Iașilor

28 Iulie 2021 14:50 Arhiepiscopia Iaşilor

La Centrul Social – Cultural „Sfântul Ilie” de la Miclăușeni au debutat în această lună etapele de formare a cântăreților bisericești din Arhiepiscopia Iașilor. Activitatea este organizată de Centrul de Formare Continuă din cadrul Sectorului Învățământ al Centrului Eparhial Iași.

În perioada 13-16 iulie 2021, au participat ca formatori pr. prof. Cosmin Pristavu din cadrul Biroului de Catehizare, pr. lect. Marcel Cojocaru de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași și pr. prof. Nichifor Hrestic. În perioada 20 - 23 iulie, în cea de-a doua serie, s-a alăturat și pr. prof. Iulian Zaltariov. Agenda grupelor a conținut 2 de cursuri de învățătură de credință, 2 cursuri de tipic și 8 cursuri de muzică bisericească.

Răspunsurile participanților la chestionarul de feedback sunt încurajatoare pentru acest program. Întrebați „Ce a însemnat pentru dumneavoastră această experiență de formare?”, aceștia au răspuns:

  • Evadarea din rutina zilnică, o experiență care m-a adus față în față cu noi colegi și formatori de excepție, care mi-au amintit informații și aspecte duhovnicești și muzicale și tipic, dar și îmbunătățirea cunoștințelor și a tehnicii, a valorilor care trebuie să-l caracterizeze pe cântărețul bisericesc.
  • Un avantaj de a-mi reactualiza cunoștințele muzicale, ne-am reînnoit vocația muzicală, am primit impulsul de a fructifica cunoștințele și noile experiențe învățate de la profesori cu o vastă carieră în spate. Apreciez toată munca.

Procesul de formare a cântăreților bisericești constă în crearea unui spațiu de formare, organizarea de cursuri și facilitarea accesului la persoane din mediul muzical-bisericesc care reprezintă surse de transfer a informațiilor și a competențelor profesionale.

Programul va continua în următoarele luni, urmând ca încă 12 grupe să participe la etapele de formare. Mai mult detalii aici: https://cfcmmb.ro/formare-cantaret-bisericesc

Ultimele din categorie