Evenimente liturgice și cultural-artistice în cinstea Sfinților Trei Ierarhi, la Seminarul de la Mănăstirea Neamț

27 Ianuarie 2023 13:38 Arhiepiscopia Iaşilor

Sfinții Trei Ierarhi, patronii spirituali ai instituțiilor de învățământ teologic, vor fi sărbătoriți la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț.

Manifestările prilejuite de această sărbătoare vor debuta duminică seara cu slujba Vecerniei unită cu Litia. Luni, 30 ianuarie, se va săvârși Utrenia și Slujba Sfintei Liturghii la care va participa un sobor de preoți profesori ai Seminarului, condus de pr. Director Viorel Laiu, începând cu ora 8.00. Marți, 31 ianuarie, se vor desfășura câteva activități care vor fi deschise de către părintele director Viorel Laiu, iar un moment important al evenimentului îl va constitui prelegerea pr. lect. univ. dr. Mihai Vizitiu, fost profesor la Facultatea de Teologie „Dumitru Staniloae” din Iași. 

Sfinția Sa le va vorbi elevilor seminariști despre „Mesajul Sfinților Trei Ierarhi pentru tinerii de azi: provocări și reflecții”. Un concert de cântări închinate sărbătorii va fi susținut de corul mixt și corul psaltic al Seminarului. Concursul intitulat, „Viața Sfinților Trei Ierarhi - izvor de inspirație și lumină”, aflat la a V-a ediție, va da posibilitatea elevilor să dovedească faptul că au bogate cunoștințe despre viața și opera teologică a Sfinților Trei Ierarhi.

Manifestarea se va încheia cu premierea câștigătorilor concursului și cu câteva concluzii ale evenimentelor organizate în cele două zile.

Ultimele din categorie