Evenimentul „Proiecte cultural-educative dedicate tinerilor din Iași”, aflat la a III-a ediție

26 Noiembrie 2019 10:27 Arhiepiscopia Iaşilor

Marți, 26 noiembrie 2019, ora 18:00, va avea loc, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași, cea de-a treia ediție a seriei „Proiecte cultural-educative dedicate tinerilor din Iași”. Tema de anul acesta este intitulată „Folclorul din cărți”.

În cadrul evenimentului va avea loc o conferință și o lansare de carte cu ilustrare muzicală, susținute de etnomuzicologul dr. Constanța Cristescu, în colaborare cu conf. univ. dr. Irina Zamfira Dănilă și conf. univ. dr. Ciprian Chițu. 

Partea a doua a evenimentului va fi marcată de un concert de reconstituiri de colecție (culegerile au fost făcute acum aproximativ 120 de ani), unde vor interpreta: Ansamblul vocal-instrumental „Floralia”, dirijor Irina Zamfira Dănilă, și Ansamblul folcloric „Teodor T. Burada”, dirijor Ciprian Chițu, de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.

Evenimentul face parte din seria „Proiecte cultural-educative dedicate tinerilor din Iași”, ediția a III-a, inițiat și coordonat de conf. univ. dr. Irina Zamfira Dănilă de la Universitatea Națională „George Enescu” din Iași, iar intrarea este liberă.

Ultimele din categorie