Examen de capacitate preoțească în Episcopia Huşilor

26 Februarie 2021 12:59 Constantin Ciofu Episcopia Huşilor

Centrul eparhial Huși organizează pe 6 aprilie 2021, examenul de capacitate preoțească, potrivit Metodologiei pentru obținerea gradelor profesionale în preoție, aprobată prin Hotărârea Sfântului Sinod nr. 1199/2008.

Acesta se va desfăşura la sediul Protopopiatului Huși, strada 1 Decembrie, numărul 1 din Huși. Proba scrisă se va desfăşura între orele 9:00 – 12:00, iar proba orală de la ora 13:00. Dosarele de înscriere vor conține:

- dosar cu șină pentru biblioraft;

- cerere de înscriere (adresată Chiriarhului);

- copii după actele de studiu (foaia matricolă şi diploma (adeverința) de Licenţă);

- Curriculum Vitae;

- copii după: certificat de naștere; certificat de botez; carte de identitate; certificat de căsătorie; binecuvântarea chiriarhului pentru căsătorie; certificat de cununie religioasă; recomandarea duhovnicului Facultăţii absolvite;

- recomandarea duhovnicului personal (va conține: a. o caracterizare a candidatului; b. menționarea explicită, asumată în fața lui Dumnezeu, a lipsei impedimentelor canonice la hirotonie a candidatului; c. numărul de telefon al duhovnicului).

Dosarele se vor depune la Secretariatul Centrului eparhial Huși, până pe 26 martie 2021. Bibliografia pentru examen se poate consulta pe site-ul Episcopiei Huşilor.

Citește alte articole despre: slujbă, slujire, credinţa, credincioși, examen, Huși, episcop, preoţi

De la același autor

Ultimele din categorie