Expoziția de pictură și sculptură „Amintiri pentru Dumnezeu”, la Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași

Social

Expoziția de pictură și sculptură „Amintiri pentru Dumnezeu”, la Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași

    • Expoziția de pictură și sculptură „Amintiri pentru Dumnezeu”
      Expoziție de pictură și sculptură „Amintiri pentru Dumnezeu”

      Expoziție de pictură și sculptură „Amintiri pentru Dumnezeu”

În această după-amiază, Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași și Muzeul Național Brukenthal din Sibiu organizează expoziția „Amintiri pentru Dumnezeu”, semnată de artistul Horia Țigănuș, care pune în valoare o serie de lucrări de pictură și sculptură ce au drept sursă de inspirație cea mai importantă slujbă a creștinătății – Liturghia.

Vernisajul expoziției va avea loc în această după-amiază la sediul Muzeului Municipal „Regina Maria” din Iași, de pe strada Zmeu, nr. 3, începând cu ora 17:00. Evenimentul va fi prezentat de dr. Aurica Ichim și de dr. Alexandru – Constantin Chituță, curatorii expoziției.

Despre întregul eveniment, artistul Horia Țigănuș a afirmat:

Expoziţia aceasta are, în centrul ei, o serie de lucrări care țin de cele ce se întâmplă la fiecare Liturghie, dar noi ne aducem aminte de ele, mai ales în vremea acesta, înainte de Paști (...). Așa am crescut, pe lângă Altar. Apoi, m-am făcut mare și m-am dus să risipesc averea. Dus-întors pe drumul acesta, niciodată ajuns la liman... m-am cutremurat de fiecare dată când am auzit cântarea aceasta: „Osana, osana...” De fiecare dată îi văd pe cei care flutură ramuri de finic, aștern laude și speranțe în calea lui Iisus, la intrarea în Ierusalim... ca peste câteva zile, tot ei, să-L hulească și să-L scuipe pe Drumul Crucii.

În această perioadă de post, expoziția artistului Horia Țigănuș afirmă prezența lui Dumnezeu, bucuria redobândirii credinței după Dumnezeu, pacea căminului regăsit.

Expoziția va putea fi vizitată până pe data de 7 mai 2024.

Citește despre: