Facultatea de Teologie Ortodoxă, prezentă la Zilele Porților Deschise UAIC

Arhiepiscopia Iaşilor

Facultatea de Teologie Ortodoxă, prezentă la Zilele Porților Deschise UAIC

În perioada dedicată Zilelor Porților Deschise, 10-12 aprilie, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost prezentă cu reprezentanți de la toate cele trei specializări în mijlocul tinerilor care își caută drumul în viață. Studenții implicați au oferit informații despre traseul lor academic dar, și mai important, au fost mărturia unei educații ancorate în credință, iubire și adevăr.

Într-o lume aflată adesea în criză de sens, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași aduce înaintea tinerilor mai mult decât o ofertă educațională, un răspuns duhovnicesc și viu, o provocare de a trăi cu delicatețe, discernământ și dragoste jertfelnică, după modelul Mântuitorului Hristos.

Tinerii liceeni din toată zona Moldovei, care ne-au vizitat zilele acestea, au aflat despre cele trei specializări:

  • Teologie Ortodoxă Pastorală - pentru cei ce doresc să pătrundă tainele slujirii liturgice sau să aprofundeze iubirea de Dumnezeu și de oameni;

  • Teologie Ortodoxă Asistență Socială - pentru cei care vor să învețe cum se poate îmbina iubirea de Dumnezeu cu sprijinul concret oferit aproapelui mai vulnerabil;

  • Artă Sacră - pentru tinerii talentați care vor să exprime prin culoare și formă adevărurile credinței ortodoxe.

Studenții, reprezentanți ai celor trei specializări, au fost ca o familie. Fiecare cu trăsăturile specifice de caracter, unul tăcut, dar așezat sufletește, altul entuziast și vesel, unul talentat, altul harnic și atent, unul carismatic și deschis, iar altul blând și răbdător, însă, toți dispuși să contribuie, cu talantul personal, la un scop mai înalt! Fiecare dintre ei a fost în locul potrivit și la momentul potrivit pentru a fi sprijin sau reper în drumul prin viață al unui viitor student.

În aceste zile am fost martori la întrebări și decizii importante din viața celor care se pregătesc să pășească în lumea academică. Au fost zile pline de tinerețe, vitalitate și multă speranță. Sperăm ca prezența facultății la acest eveniment să fie mai mult decât o participare instituțională, ci o lucrare discretă, prezentă și lucrătoare în inima mediului universitar.

În a doua zi de eveniment, am fost onorați să primim vizita studenților și profesorilor extensiei din Chișinău a facultății noastre, însoțiți de părintele decan conf. univ. dr. Paul-Cezar Hârlăoanu și alte cadre didactice.

Citește despre: