Făurar 2018 – întâlnire a voluntarilor Colegiului „Sfântul Nicolae”

20 Februarie 2018 14:22 Educaţie

În perioada 12-15 februarie 2018, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, jud. Suceava, membrii Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași, sub coordonarea domnului director Mircea Meriacri, au organizat Teambuilding-ul Făurar, eveniment ce a avut ca scop stabilirea priorităților pentru semestrul al II-lea din acest an universitar, abordarea unor aspecte legate de activitatea lor ca studenți ai Facultății de Teologie dar și întărirea spiritului de echipă.

Întâlnirea a debutat cu o sesiune privind fixarea obiectivelor pentru semestrul al II-lea. Pe baza chestiunilor discutate, membrii Colegiului au stabilit necesitatea redactării următoarelor documente, ca puncte de bază pentru asigurarea unor acțiuni eficiente: calendarul evenimentelor Colegiului „Sfântul Nicolae”, definirea culturii organizaționale a Colegiului, conform valorilor pe care instituția le promovează și elaborarea unei fișe de evaluare a voluntarului, ca instrument al măsurării activității depuse.

A doua zi a continuat cu o discuție legată de comunitatea academică. Facilitatorul sesiunii a fost Marius Deaconu, președinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Sesiunea a vizat aspecte legate de structura comunității academice, drepturile studenților și diversele programe de studiu care pot fi accesate. Cealaltă jumătate a zilei a fost dedicată discuțiilor despre modalitățile de îmbunătățire a procesului de promovare a activităților Colegiului „Sfântul Nicolae”, moderatorul discuției fiind Marius Pârciu, specialist în comunicare. Mihai Dragoș, președintele Consiliului Tineretului din România (CTR), a fost moderatul sesiunii care a avut loc în a treia zi a întâlnirii. Acesta a discutat împreună cu studenții despre importanța colaborării între instituții în vederea rezolvării unor probleme importante ale societății. Ultima zi a întâlnirii a fost încununată de participarea la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Aceasta a fost urmată de o sesiune în cadrul căreia s-au discutat concluziile de pe urma celor trei zile de training și consecințele acestei întâlniri pentru activitatea viitoare.

La finalul activității, domnul director Mircea Meriacri a declarat: La  fel ca orice grup construit în jurul unui scop singular, și comunitatea Colegiului ”Sfântul Nicolae” are nevoie de o diagnoză periodică cu privire la direcția acțiunilor implementate sau cu privire la nivelul motivației prezente în rândul studenților. Cele câteva zile de activități intense au scos în evidență faptul că membrii CSN pot, își doresc, și vor pune în continuare umărul la construcția unui exemplu de bună practică în materie de voluntariat și implicare în comunitate.

Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași reprezintă comunitatea studenților ce promovează atât proiectele sociale, culturale, educative și misionare organizate de aceștia cât și valorile unei societăți moderne, în viziunea Bisericii lui Hristos. Prin numeroasele activități de voluntariat, studenții Colegiului își exprimă dorința de implicare în cadrul proiectelor derulate iar aceștia dobândesc experiența absolut necesară pregătirii lor profesionale. (Larisa Alui-Gheorghe, referent Colegiul ”Sfântul Nicolae” Iași)

Citește alte articole despre: teambuilding, Colegiul Sf. Nicolae Iasi

Ultimele din categorie