Festivalul „Suflet de român” la șah – 2018, a ajuns la final

Social

Festivalul „Suflet de român” la șah – 2018, a ajuns la final

În perioada 19 - 21 ianuarie 2018  la Centrul de evenimente „Agora” din Iași s-a desfășurat Festivalul „Suflet de român” la șah, competiție  organizată de către Asociația Județeană de Șah Iași având ca parteneri Asociația „Tineretul Ortodox Român” - filiala Iași și Asociația „Culturaled” din Iași.

Au fost trei zile de șah de calitate, cu peste 100 de jucători, legitimați la cluburi din 7 județe (Iași, Craiova, Bacău,Botoșani, Neamț, Suceava, Vaslui) și Municipiul București și 15 jucători din Republica Moldova (Chișinău, Bălți și Ungheni). 

La turneul adresat juniorilor sub 10 ani au participat copii de perspectivă în domeniul șahului.  După trei zile de competiție,  câștigător în clasamentul general a fost Dan Bujac din Chișinău.  La secțiunea băieți de 8 ani câștigător a fost Dăscălescu David-Ioan, de la Clubul Capablanca din Iași în timp ce la secțiunea băieți de 7 ani, cel care a adunat cele mai multe puncte a fost Dodoi Matei de la Clubul Politehnica Iasi. În clasamentul general la fete s-a detașat  Lițcanu Daria-Tiana în timp ce la secțiunea fete de 8 ani punctajul cel mai mare a fost obținut de către Crețu Sofia, ambele de la Clubul Micul Șahist.

La turneul seniorilor, după desfășurarea celor 6 runde, câștigător a fost maestrul național Pavel George de la Clubul Sfinxul - Iași, în timp ce prima în clasamentul feminin a fost maestra Fide -Gîtu Paula-Alexandra din Bălti, fostă campioana mondială de amatori în anul 2015.

În clasamentul rezervat părinților, câștigător a fost declarat Mihai Groza din Bălți, urmat de Pârvan Flavius și Samson Ioan de la Clubul Micul Șahist din Iași.

Premiile acordate câștigătorilor au constat în bani, cupe, medalii, drapele și insigne cu tricolorul.

La sfârșitul competiției Apostol Alin, reprezentant al Asociației Județene de Șah, a declarant: „Mulțumesc foarte mult pentru sprijinul acordat tuturor sponsorilor care au sprijinit acest eveniment, fiecare dintre ei  înțelegând importanța și scopul principal, anume pregătirea şahiştilor pentru competiţiile naţionale şi internaţionale, precum şi promovarea spiritului naţional românesc în contextul centenarului Marii Uniri din 1918.”

Festivalul „Suflet de român” la șah s-a încheiat cu un spectacol de muzică populară la care au sunt invitaţi solişti din Iaşi şi Bălţi.

Citește despre: