Filmul „7 Cuvinte” disponibil gratuit online

18 Mai 2020 15:34 Social

În fiecare an, în data de 14 mai, este comemorată Ziua națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste. În noaptea de 14 spre 15 mai 1948 au avut loc cele mai multe arestări din istoria României. Ca un apel la memorie și pentru a marca aceste momente, filmul „7 Cuvinte” va fi disponibil online pe www.scrumfilmul.ro.

Pentru a marca aceste momente, filmul „7 Cuvinte” va fi disponibil online până pe 7 iunie 2020, pentru vizionare la calitate full HD, în mod gratuit pe site-ul www.scrumfilmul.ro. Totodată, va fi difuzat gratuit și joi, 21 mai, ca un semn de mulțumire a regizorului Andrei Negoiţă Zagorodnâi pentru publicul larg, cu prilejul zilei sale de naștere.

De la regizorul filmului „7 Cuvinte”, Andrei Negoiţă Zagorodnâi, urmează „SCRUM”, un lungmetraj inspirat din fapte reale despre Păsările Phoenix ale României, care s-au ridicat și se ridică, zilnic, din propria cenușă, sfidând greutățile vieții cu zâmbetul pe buze.

Complementar proiectului social dedicat filmului „SCRUM”, a cunoscut lumina tiparului, la Editura Egumenița, cartea cu același titlu, detalii despre care găsiți pe același site www.scrumfilmul.ro. Fiind o carte despre copiii abandonați ai României, „SCRUM” reprezintă un proiect inedit care poate schimba vieți. Lucrarea este semnată de Sergiu Ciocârlan, autor renumit ale cărui cărți se află printre darurile pe care Dumnezeu le așază în fața noastră. Inovația este că pre-producția unui film a dus la crearea unei cărți, și nu invers, iar această carte este o trambulină spre producerea filmului „SCRUM”. În curând va apărea cartea SCRUM în limba engleză.

Apreciem în mod deosebit implicarea regizorului Andrei Negoiță, care vine cu un suflu nou în cinematografia modernă, având în plan filmul „SCRUM”, un proiect ambiţios, inspirat din fapte reale, un film pentru oameni, care nu poate fi făcut decât de către oameni, prin contribuţii individuale şi colective. Este un lungmetraj despre oameni care au schimbat vieţi şi – foarte important – un film care va schimba vieţi. Un film despre modele, despre lupta până la capăt. „SCRUM” este şi un omagiu adus părintelui Nicolae Tănase, mentorului său, părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa şi, nu în ultimul rând, spiritului de învingător din fiecare român.

Toți cei care doresc să susțină aceste proiecte pot face donații pe site-ul www.scrumfilmul.ro sau în contul IBAN: RO41 RZBR 0000 0600 1924 9014, Raiffeisen Bank. (Vasilica Onofrei)

Ultimele din categorie