A fost resfinţit paraclisul Mănăstirii Broşteni - Drăguşeni
Credincioşii din satele comunei Drăguşeni, dar şi din alte localităţi din judeţul Suceava au participat ieri la resfinţirea Paraclisului „Sfântul Gheorghe“ al Mănăstirii Broşteni. Slujba târnosirii şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înalt Preasfinţitul Pimen.
Paraclisul „Sfântul Gheorghe“ al Mănăstirii Boroşteni, din comuna Drăguşeni, Protopopiatul Fălticeni, judeţul Suceava, a fost resfinţit ieri de Înalt Preasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. De dimineaţă, ierarhul locului a fost întâmpinat de soborul de preoţi şi de numeroşi credincioşi. Târnosirea lăcaşului de închinăciune a fost urmată de săvârşirea Sfintei Liturghii de către Înalt Preasfinţitul Pimen. „La acest eveniment au participat credincioşi din satele învecinate mănăstirii, precum şi 20 de preoţi şi diaconi care au slujit alături de IPS Pimen Sfânta Liturghie. Am avut parte de o zi frumoasă şi de o slujbă deosebită în care ne-am bucurat de binecuvântarea lui Dumnezeu. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a vorbit în cuvântul adresat credincioşilor despre lucrarea diavolului în lume şi despre cum pot oamenii să se ferească de ispitele vrăjmaşului. Ieromonahul Pimen a fost hirotesit protosinghel, iar monahul Nifon a fost hitoronit ierodiacon“, a relatat pr. Constantin Patrolea, protopop al Protopopiatului Fălticeni.
La finalul Sfintei Liturghii, IPS Pimen a oficiat slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire protosinghel Iosif Grigore, fostul stareţ, mutat la Domnul în anul 2005. „Ne-am rugat pentru părintele Iosif Grigore atât în cadrul Sfintei Liturghii, cât şi la slujba Parastasului săvârşită la mormântul celui care a condus pentru o vreme Mănăstirea Broşteni“, a adăugat pr. protopop Constantin Patrolea.
Lăcaşul de rugăciune închinat Sfântului Gheorghe, de la Mănăstirea Broşteni, a fost ridicat prin strădania părintelui Iosif Grigore, împreună cu obştea de atunci. La iniţiativa ieromonahului Metodie Atomei, stareţul Mănăstirii Broşteni, sfântul lăcaş a fost refăcut prin schimbarea acoperişului, dar şi prin ample lucrări la interior şi exterior. Fondurile necesare acestei lucrări au provenit din veniturile aşezării monahale. Mănăstirea Broşteni mai are o biserică din zid închinată Sfinţilor Trei Ierarhi, piatra de temelie al acestui sfânt lăcaş fiind pusă în anul 2001 de IPS Pimen. Sfinţirea lăcaşului de închinăciune a fost săvârşită pe 13 august 2006 de Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.