Chipuri de masai din Tanzania  

Atunci când unii din ei au câteva capre sau o vacă nu se grăbesc să taie ca să mănânce deși foamea este cruntă de multe ori. Se bucură că acestea se înmulțesc și astfel atunci când au o nevoie mai mare decât foamea, cum ar fi moartea unuia dintre membrii familiei ei au ce vinde și pot să folosească banii. Sau vine timpul să le meargă copiii la școală. Vând din animale și cumpără uniforme copiilor, plătesc cele necesare. Aici doar vacile se mulg pentru un pic de lapte. Caprele nu au lapte decât pentru ied, acestea se păstrează pentru carne și pentru a se înmulți. Este important pentru o familie să aibă o vacă pentru că aceasta asigură masa zilnică a copiilor – măcar o cană de lapte zilnic e asigurată.

Sunt multe femei văduve care nu au nici animale și trăiesc din mila vecinilor. O lege tribală a masailor spune că dacă o familie nu are din ce trăi, cei care au mai multe vaci cu lapte să dea laptele de la o vacă acestei familii care nu are cu ce își hrăni copiii.

Acum 6 ani cineva a vrut să cumpere o vacă pentru a familie. Nu au putut da toți banii pentru o vacă dar am cumpărat o vițelusă pentru Matei și Esther, o familie de masai tânără.  El este cântăreț bisericesc în satul de lângă tribul lor. Din acea vițelusă au acum 7 vaci. Nu au tăiat și nu au vândut nimic pentru că au trei băieți și vor mult să îi dea la școală – Nicodim, Ioan și Daniel. Ortodocși.

O vacă costă 875 lei. O capră costă 150 lei.

Intrați aici, dacă doriți să donați și să sprijiniți masaii precum și activitatea Centrului Misionar Ortodox din Kidamali, Tanzania

Ultimele din categoria Fotografii artistice

Pe aceeași temă

O parte din copiii botezați pe 29 februarie sunt massai. Toți sunt foarte săraci și încercăm să-i sprijinim cum putem. Cu ajutorul binefăcătorilor care au dorit să îi ajute donând o sumă de bani pe site-ul ajutorpentrutanzania.ro am reușit să cumpărăm câte o capră pentru fiecare dintre ei. Numele celor 14 copii care au primit capre sunt: Ioan, Elisabeta, Sofia, Antonia, Kasian, Kasiana, George, Maria, David, Mariam, Iustina, Marina, Emanuel și Spiridon.

Citește și