„Frumoasele zile de bucurie duhovnicească” la Capela Penitenciarului Botoșani

23 Iunie 2022 14:26 Arhiepiscopia Iaşilor

Hramul Capelei „Duminica Tuturor Sfinților” din Penitenciarul Botoșani a fost prilejul unor zile de mare bucurie și trăire duhovnicească pentru cei cărora viața le-a hărăzit să-și lege existența vremelnic de aceste locuri. Astfel, începând cu Vecernia Mare din ajunul sărbătorii Soborului Tuturor Sfinților, oficiată pe data de 18 iunie, de către un sobor de preoți sub protia părintelui Petru Fercal, protopop de Botoșani, au debutat și manifestările festive legate de acest eveniment.

La acest moment, în comuniune de rugăciune a fost alături și părintele director al Seminarului Teologic „Sfântul Gheorghe” din Botoșani, precum și părinții de la parohiile din oraș. Acesta a fost un popas duhovnicesc, unde în contextul omagial al anului dedicat rugăciunii în Patriarhia Română, s-au conturat prin elogiu de cuvinte chipurile a mari duhovnici și rugători care au trait pe aceste meleaguri binecuvântate printre care amintim pe părinții Ilie Cleopa și Paisie Olaru sau blândul și bunul patriarh Teoctist Arăpașu. 

Ziua de 19 iunie, a fost începută cu momentul sfințitor al Liturghiei, iar mai apoi continuată cu un eveniment deosebit ce s-a desfășurat în parteneriat cu Protopopiatul Botoșani în sala de ședințe a acestuia, unde conferința „Folosul rugăciunii în privarea de libertate” a adunat pe cei iubitori de frumos și de suflet. Au conferențiat aici comisarul de poliție penitenciară Adriana Maria Docea, director adjunct reintegrare socială a Penitenciarului, comisarul de poliție penitenciară Anca Iuliana Marcu, ofițer specialist psiholog la aceeași unitate, preotul capelan Florin Lucian Marcu, precum și 3 persoane private de libertate care prin alocuțiunile susținute despre tema propusă au adus multă emoție printre cei prezenți.

Încununarea acestor frumoase zile a constituit-o Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, care a vizitat pe cei din penitenciar, aducând cuvânt de mângâiere și oferind daruri celor prezenți.

Astfel, după o perioadă grea în care activitățile frumoase și ziditoare de suflet trăite în comuniune au lipsit, cauzate de pandemie, luna iunie aduce multă bucurie celor care au suferit din această cauză și așteptau hrana atât ne necesară sufletului. 

Citește alte articole despre: Penitenciarul Botoşani, protopopiatul Botoșani

Ultimele din categorie