Fundatia Medicală Providența a organizat o nouă Caravană medicală în satul Miclăușeni

5 Septembrie 2022 20:20 Social

În perioada 30 august-2 septembrie 2022, Fundaţia Medicală Providenţa, în colaborare cu Spitalul și Policlinica Providența, a organizat o nouă Caravană medicală în satul Miclăuşeni din comuna Butea, județul Iaşi.

Comunitatea se confruntă cu mai multe categorii de persoane vulnerabile, printre care se regăsesc vârstnici singuri, bunici care îngrijesc nepoţi în lipsa părinţilor, persoane văduve, persoane cu dizabilități și familii monoparentale.

Ca și în ceilalți ani, beneficiarii acestei acțiuni umanitare au fost persoane fără venituri sau cu venituri mici, multe dintre ele fiind neasigurate medical.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor și pentru a le oferi o evaluare medicală complexă, activitatea s-a desfăşurat în două etape: marți, 30 august 2022, au fost recoltate analize medicale pentru 19 beneficiari, iar vineri, 2 septembrie 2022, medicul de medicină internă, pe baza analizelor medicale, a efectuat consultații și a recomandat tratamente specifice afecţiunilor de sănătate cu care aceștia se confruntă. 

În cadrul consultaţiei de medicină internă, beneficiarilor li s-a efectuat măsurarea tensiunii arteriale, electrocardiogramă și ecografie abdominală. Cazurile cu o patologie complexă au primit redirecţionări către alte specialităţi medicale.

Asistentul social s-a documentat despre situația socială, economică și medicală a beneficiarilor și a venit cu propuneri de soluționare a problemelor sociale ale acestora. Actul medical a putut fi desfășurat în bune condiții la Cabinetul Medical al Mănăstirii Miclăușeni.

Din echipa de intervenție a fost condusă de doamna doctor Alina Miclescu, medic primar de medicină internă, au făcut parte asistenţii medicali Ana Gheorghe și Vornicu Maria Lăcrămioara (Monahia Maxima) și asistentul social Emilia Gheorghiasa.

Ultimele din categorie