Fundația World Vision Romania în parteneriat cu Fundația Providența a demarat proiectul UKRAINE CRISIS RESPONSE

25 Noiembrie 2022 11:51 Social

Fundația World Vision Romania în parteneriat cu Fundația Providența anunță startul proiectului UKRAINE CRISIS RESPONSE.

Proiectul este dedicat unui număr de 300 de copii și părinți, dintre care 180 sunt refugiați din Ucraina, iar 120 fac parte din comunitatea locală, din județele Iași și Constanța. În decursul a trei luni, noiembrie, decembrie și ianuarie, cei 300 de beneficiari vor participa la activități de consiliere, de susținere a sănătății mintale și psihologice, dar și recreaționale.

În zilele de 9,10,11 și 14 noiembrie s-au desfășurat la Iași și la Constanța sesiunile de formare, susținute de Pr. Dr. Constantin Năclad pentru 40 de specialiști, care se ocupă de consilierea și sprijinul celor aflați în refugiu sau în alte situații defavorizate.

UKRAINE CRISIS RESPONSE își propune ameliorarea situațiilor create de  război sau a crizei sociale prin care trec familiile defavorizate. Pentru a răspunde nevoilor complexe sociale, emoționale și educaționale, proiectul va asigura servicii integrate de suport, precum și de educație parentală.

Biserica, prin experiența acumulată în proiectele Alege Școala, precum și prin misiunea ei declarată de a contribui la îmbunătățirea vieții copiilor și la orientarea lor către orizontul veșniciei printr-o viață trăită și asumată într-un set de valori fundamentate pe Cuvântul lui Dumnezeu, poate oferi soluții educaționale duhovnicești pentru a ajuta la depășirea crizei sau a situației dificile.

Fundația Providența, operă socială și medicală înființată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Arhiepiscopia Iașilor, se ocupă de implementarea acestui proiect. Cu ajutorul Fundației World Vision Romania, își propune să ajungă la împlinirea unui scop esențial și anume starea de bine a copiilor și aducerea acestora, alături de părinți mai aproape de Dumnezeu, a declarat Pr. Dr. Constantin Năclad, formator principal în cadrul proiectului UKRAINE CRISIS RESPONSE.

Ultimele din categorie