Grupul catehetic al Parohiei Rădeni, în vizită la Complexul rezidențial de la Păstrăveni

Arhiepiscopia Iaşilor

Grupul catehetic al Parohiei Rădeni, în vizită la Complexul rezidențial de la Păstrăveni

Vineri, 29 martie, membrii grupului catehetic al Parohiei Rădeni – Neamț i-au vizitat pe beneficiarii Complexului rezidențial de servicii sociale „Barbara Stamm“ din Păstrăveni.

Vizita la Păstrăveni s-a desfășurat în cadrul parteneriatului dintre Parohia Rădeni și Complexul rezidențial de servicii sociale „Barbara Stamm“ Păstrăveni, semnat de preotul paroh Andrei-George Stan și directoarea Nicoleta Bârnat.

În cadrul vizitei, tinerii au interacționat cu bolnavii, s-au rugat împreună cu preot paroh, au cântat imnuri bisericești specifice Postului Mare și au mers în capela centrului rezidențial, unde s-au făcut rugăciuni speciale pentru cei bolnavi

Părintele Andrei-George Stan a declarat că „a fost o experiență benefică în evidențierea importantei sănătății ca dar al lui Dumnezeu. Totodată, vizita la Păstrăveni a reprezintă un îndemn pentru implicare activa în ajutorarea celor bolnavi prin faptă, dar și prin rugăciune”.

Activitatea desfășurată la CRRPH Păstrăveni se încadrează în seria de activități desfășurate de Parohia Rădeni în cadrul Concursului Național Catehetic organizat de Patriarhia Română, intitulat „Hristos – Cuvântul care vindecă”.

Scopul concursului este valorificarea conținutului de credință al Bisericii Ortodoxe cu privire la boală, suferință și comuniune a omului cu Dumnezeu și cu aproapele său, promovarea legăturii de iubire, de cunoaștere, de apropiere și slujire dintre oameni, cu precădere relația copiilor și tinerilor în raport cu cei în suferință.

Citește despre: