Hram 2020: Când va fi scoasă racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva din Catedrala Mitropolitană?

30 Septembrie 2020 11:34 Arhiepiscopia Iaşilor

În acest an, manifestările dedicate sărbătorii hramului Sfintei Cuvioase Parascheva vor avea loc, la Iași, în perioada 8-15 octombrie.

Conform comunicatului Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Iașilor, pentru a se evita o concentrare a închinătorilor de-a lungul a doar câteva zile, racla cu moaștele Cuvioasei va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană și depusă în baldachinul special amenajat încă din data de 8 octombrie și va rămâne acolo timp de o săptămână, până pe 15 octombrie.

În acest an nu vor fi aduse nici din țară, nici din străinătate alte sfinte moaște sau relicve sfinte.

De asemenea, pelerinii care sosesc la Iași cu prilejul acestei zile însemnate, trebuie să știe că momentul tradițional „Calea Sfinților” va avea o altă desfășurare întrucât nu este permisă prezența mulțimilor de credincioși. Racla cu sfintele moaște va fi purtată de o mașină în procesiune pe străzile mai importante din toate cartierele orașului. Credincioșii din Iași vor putea astfel să privească și de la nivelul ferestrelor și al balcoanelor acest „pelerinaj” deosebit al Sfintei Cuvioase Parascheva.

În data de 14 octombrie 2020, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată pe un podium amplasat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane. În zonă vor fi amenajate culoare de acces pentru cei care vor dori să participe la slujbă și care, în număr restrâns, vor putea să intre în spații delimitate – astfel încât să nu se creeze grupuri mari de persoane și să se poată păstra distanța recomandată de autorități.

Urmăriți doxologia.ro și paginile noastre de Facebook și Instagram pentru a afla primii programul detaliat al evenimentelor prilejuite de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva!

Ultimele din categorie