Hramul Mănăstirii „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Rădăuți

22 Noiembrie 2021 11:32 Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Duminică, 21 noiembrie 2021, obştea de monahii a Mănăstirii „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Rădăuţi şi-a sărbătorit hramul. La eveniment a fost prezent Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, care a săvârșit Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi.

La sărbătoarea așezării monahale au fost prezente și oficialități locale.

Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a săvârșit Sfânta Liturghie dedicată hramului alături de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte părintele arhimandrit Iustin Dragomir - stareţul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, părintele Ionel Constantin Maloş - protopop al Protoieriei Rădăuţi, părintele arhidiacon Bogdan Mihai Hrişcă - director al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava şi părintele Nicolae Spînu - consilier Digitalizare și Tehnologia Informației la Centrul Eparhial Suceava. Răspunsurile liturgice au fost date de corul de maici al mănăstirii.

În cadrul Sfintei Litughii, PS Părinte Damaschin a rostit un emoţionant cuvânt de învăţătură despre Maica Domnului şi importanţa ei în viaţa creştinilor, iar la finalul Sfintei Liturghii a fost citită Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la prima Duminică a Postului Nașterii Domnului din anul 2021, privind însemnătatea Anului omagial al pastorației românilor din afara României și a Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor, în Patriarhia Română.

A fost sfințită de PF Părinte Daniel

Aflată în imediata apropiere a Aşezământului „Sfântul Ierarh Leontie” - unde sunt crescuţi şi educaţi 130 de copii - Mănăstirea de maici cu hramul „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” este impresionantă prin frumuseţea construcţiei şi detaliilor care o împodobesc. Piatra de temelie a fost aşezată în 2010, locaşul de cult fiind construit din zid. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a târnosit în data de 7 noiembrie 2015 biserica Mănăstirii „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Rădăuţi, alături de mai mulţi ierarhi ai Bisericii noastre. Pe lângă biserica mare, complexul monahal cuprinde un corp de chilii, case pentru maici, arhondaric, stăreţia şi gospodăria anexă. Documente istorice atestă că în acest loc a existat mai demult o aşezare monahală. Stareţa mănăstirii este monahia Teodora Chelaru. (Constantin Agafiței)

 

Ultimele din categorie