Înălţarea Domnului – zi de mare sărbătoare şi de pomenire a eroilor în Parohia Rădeni

La patruzeci de zile de la praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, Biserica cinsteşte aşa cum se cuvine marea sărbătoare a Înălţării întru slavă a Mantuitorului.

Această zi este înaltă şi mare pentru întreaga creştinătate deoarece reprezintă ziua împăcării neamului omenesc cu Dumnezeu, după cum de învaţă şi Sfântul Ioan Gură de Aur.

Pentru parohia Rădeni, fiecare Praznic Împărătesc este o zi de bucurie. Sfânta Liturghie săvarşită de dimineanţă în frumoasa biserică parohială a fost un prilej de binecuvântare, de rugăciune și de unire a celor din comunitate, dar mai cu seamă o nouă întâlnire cu Hristos. Credincioşii parohiei au sosit încă de la primele ore ale dimineții, aducând cu acest prilej şi un omagiu celor care au luptat pentru patria noastră și pentru eroii neamului.

Acest eveniment a fost marcat în mod deosibit la finalul Sfintei Liturghii, când, după ce s-a săvârşit slujba de pomenire a eroilor în curtea Bisericii, înaintea monumentului închinat lor, a urmat un moment artistic. Doamnele învăţătoare, împreună cu elevii şcolii Rădeni, care au participat şi la slujba de dimineaţă, au intonat mai multe cantări patriotice şi au recitat poezii în cinstea şi întru pomenirea tututuror celor care au luptat pentru a noastră țară cu preţul vieţii.

A fost un moment înălţător şi emoţionant, care a sensibilizat mulţimea credincioşilor prezenţi, tinerii conştientizând totodată importanţa pomenirii şi amintirii eroilor neamului şi a dragostei faţă de țară.

De la același autor

Ultimele din categorie