Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a împlinit 27 de ani de Arhierie

Arhiepiscopia Iaşilor

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a împlinit 27 de ani de Arhierie

  • Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a împlinit 27 de ani de Arhierie
   Foto: Oana Nechifor

   Foto: Oana Nechifor

  • Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a împlinit 27 de ani de Arhierie
   Foto: Ioana Onofrei

   Foto: Ioana Onofrei

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan aniversează astăzi, 15 septembrie, 27 de ani de Arhierie. Cu acest prilej, Părintele Patriarh Daniel, i-a transmis un mesaj de felicitare.

Părintele Mitropolit Teofan s-a născut pe 19 octombrie 1959 în localitatea Corbi, judeţul Argeş. A urmat școala generală în comuna natală și a continuat studiile la Seminarul Teologic din Craiova, apoi la Institutul Teologic de Grad Universitar din București. Între 1986-1990, a studiat la Institutul Teologic „Saint Serge“ din Paris, obținând titlul de doctor în Teologie.

În anul 1984 a devenit monah la Schitul Crasna (Prahova), iar în 1985 a fost hirotonit ierodiacon și ieromonah. Între anii 1987 și 1990 a fost duhovnicul Mănăstirii „Acoperamântul Maicii Domnului“ din Bussy-en-Othe, Franța, iar în 1990 s-a întors în țară, fiindu-i încredințată funcția de secretar al Cabinetului Patriarhal până în data de 15 septembrie 1991, când a fost ales episcop-vicar patriarhal.

A ocupat această funcție până în anul 2000, îndeplinind în același timp mai multe atribuții. În 2000 a fost ales Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei. La 5 martie 2008, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ales pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan al Olteniei în demnitatea de Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. În data de 8 iunie 2008 a fost întronizat Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Rugăm pe Bunul Dumnezeu să dăruiască IPS Părinte Mitropolit Teofan păstorire îndelungată în via Domnului, cu roade binecuvântate şi bucurie sfântă.

Întru mulţi ani, Înaltpreasfinţia Voastră!

Citește despre: