Îndemn pentru participarea la Referendumul din 6-7 octombrie - SOFR Iași
Nimeni și nimic nu ne dă voie să „strivim corola de minuni a lumii”. Avem şansa să arătăm că dorim să rămânem aşa: normali şi fireşti!
Parlamentul României a votat următorul text propus pentru modificarea art. 48 alin. (1) din Constituţia României: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.
Mai mult ca niciodată, să ne amintim că viaţa poporului român a fost şi va rămâne în dreapta credinţă în Iisus Hristos. Ca popor creştin de peste două mii de ani, am respectat mereu tradiţia noastră sfântă. Am ţinut cu tărie la credinţa nostră ortodoxă. Istoria poporului nostru este plină de evenimente de cumpănă grea peste care am trecut cu jerfe dar toți au fost însuflețiți de puterea primită de credință și nădejde. Moșii și strămoșii noștri au biruit toate încercările, pentru că au crezut şi au nădăjduit în ajutorul lui Dumnezeu. Mamele au insuflat copiilor ca în viaţa lor să nu lipsească, credinţa, nădejdea şi dragostea.
În cele două milenii sub aripa Bisericii şi în braţele mamei care îşi leagănă pruncul și în bucurie și în durere, înălţând rugă smerită către Cer, s-a plămădit şi sensibilitatea poporului nostru, care a simţit mereu nevoia să îşi exprime atât întristarea, cât şi bucuria, în miez de rugăciune, de îngenunchiere înaintea lui Dumnezeu şi a sfinţilor Săi. Dacă înaintașii noștri ne-au lăsat atâtea valori create într-o istorie zbuciumată, nu cred că noi, generația actuală, avem dreptul să schimbăm ordinea valorilor, în numele unor libertăți care schimbă ordinea firească a lucrurilor. Moșii și strămoșii noștri au avut mamă și tată. Urmașii urmașilor lor firesc e să fie fii și fiice, care au fost educați de o mamă și un tată.
S-a dovedit științific că, acei copiii care au relaţii consistente cu ambii parinţi, mama şi tatăl, sunt mai bogati emoțional, mai siguri pe ei, au o dezvoltare cognitivă mai bună și social se descurcă mai bine. Dacă trebuie să ne asumăm o responsabilitate, se impune să fim cu gânduri bune și curate față de copii în primul rănd – generații prezente și viitoare și să ne gândim bine. Cum ar putea mintea unui copil să perceapă în această lume în care trăim faptul că marea majoritate a copiilor au o mamă și un tată – bunici materni şi paterni, iar pentru el cineva a hotărât să nu fie la fel?
Nimeni și nimic nu ne dă voie să „strivim corola de minuni a lumii”. Avem şansa să arătăm că dorim să rămânem aşa: normali şi fireşti! (Rodica Șoronescu, președinte al Societății Ortodoxe a Femeilor Române din Iași)