India: Violențele împotriva creștinilor sunt în continuă creștere

2 Septembrie 2020 16:06 Religia în lume

Persecuția împotriva creștinilor din India a crescut cu peste 40% în prima jumătate a anului 2020.

Persecution Relief, o organizație indiană nonprofit fondată în 2016 de Shibu Thomas, dedicată ajutorării Bisericii din India, a publicat recent raportul său semestrial care detaliază actele de persecuție anticreștină din India.

Conform raportului, această creștere de peste 40% a venit în ciuda unui blocaj complet la nivel național care a durat trei luni pentru a stopa răspândirea infecțiilor cu Covid-19, conform vaticannews.va.

Grupul de supraveghere a înregistrat 293 de incidente de persecuție anticreștină în primele șase luni ale anului. Șase dintre aceste cazuri au dus la crimă. Două femei au fost violate și ucise pentru credința lor, iar alte două femei și o fetiță de 10 ani au fost violate pentru că au refuzat să renunțe la creștinism. Uttar Pradesh a rămas cel mai ostil stat împotriva creștinilor din India, aici fiind raportate 63 de crime.

„Există speranță, deoarece ochii lui Dumnezeu sunt îndreptați spre această națiune binecuvântată și minoritatea creștină din India este în genunchi rugându-se pentru situația actuală”, se menționează în finalul raportului.

Ultimele din categorie