Inimi pentru inimi: „Together to help” este alături de copiii de la Școala din Ștefan cel Mare

3 Decembrie 2020 19:17 Flavius Popa Social

Asociația „Together to help” din Las Vegas, Statele Unite, îi sprijină de aproape un an pe elevii cu nevoi speciale de la Școala Profesională din comuna Ștefan cel Mare, județul Neamț. Aceștia și-au propus să construiască o seră și o livadă cu pomi fructiferi iar recolta va fi valorificată și investită în masa copiilor. Proiectul este ridicat cu sprijinul donatorilor cu o inimă mare.

Președintele organizației „Together to help” este Iuliana Popescu Hatch, o româncă stabilită în Nevada, Statele Unite, iar directorul executiv al asociației este părintele Petru Munteanu de la Parohia „Sfinții Voievozi” din Săvinești, județul Neamț, care de mulți ani își dedică cea mai mare parte a timpului pentru implementarea de proiecte social-filantropice.

Doamna Iuliana Popescu Hatch a studiat la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași și a predat timp de zece ani disciplina Religie Ortodoxă. În prezent, dânsa este profesoară de biologie în Las Vegas. Dorința de a fi alături de cei în suferință s-a împletit cu misiunea și viziunea propusă de părintele Petru Munteanu.

Până acum, cei de la „Together to help” au reușit să strângă din donații 2.500 de dolari și speră ca în cel mai scurt timp să aibă toată suma necesară pentru ca sera și livada de pomi fructiferi să devină o realitate.

De Sfântul Nicolae, cei de la „Together to help” au pregătit câteva surprize pentru copiii de la Școala Profesională din Ștefan cel Mare

„Bucuria a fost și mai mare pentru că ne-au trimis niște colete din Las Vegas, cu hăinuțe pentru copii. Noi vom urma procedurile și de sărbătoarea Sfântului Nicolae intenționăm să le facem o bucurie copiilor. În acest moment avem școlarizați o sută de copii cu deficiențe mintale, cu cerințe educaționale speciale. Copiii îmi sunt tare dragi, îi iubim și facem tot ce putem pentru ei. Orice ajutor este binevenit, este spre bucuria lor, mai ales că trăim vremuri dificile”, a afirmat Liliana Apachiței, directoarea Școlii Profesionale din Ștefan cel Mare.

Unitatea școlară a fost înfiinţată în anul 1969, cu scopul recuperării, ocrotirii şi profesionalizării elevilor cu cerinţe educaţionale speciale, abandonaţi sau proveniţi din familii dezorganizate. Școala Profesională Specială are menirea de a asigura servicii educative de calitate în domeniul tehnic tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale şi celor din învăţământul de masă, asigurând egalitatea de şanse. (Antoniu Lovin, Flavius Popa)

De la același autor

Ultimele din categorie