Instructaj PSI-SU la parohia Avrămeni

Luni, 18 iulie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, la parohia Avrămeni, Protopopiatul Săveni s-a desfășurat o nouă activitate P.S.I.-S.U.

Acțiunea a fost organizată în cadrul Taberei pentru copiii organizată de parohia Avrămeni, prin părintele paroh Alin Rățoi, alături de Caravana ASCOR Iași și a presupus exemplificarea acordării măsurilor de prim ajutor, a modului de comportament ce trebuie adoptat în timpul producerii unui incendiu, al unui cutremur și a altor situații de urgență, precum și utilizarea unui stingător.

În baza „Protocolul de prevenire” încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, la acțiune au fost prezenți reprezentanți ai I.S.U. Botoșani, părintele Marius Burghelea – directorul departamentului SSM/PSI-SU/GDPR, părintele Cristian Zaharia, responsabil S.S.M/PSI al Protopopiatului Săveni, părintele Ciprian Strâmbu – responsabil cu activitățile cu tinerii al Protopopiatului Săveni, alături de cei 150 copii participanți la tabără.

Discuțiile au fost interactive, toți copii manifestând un real interes în vederea dobândirii de noi cunoștințe atât din punct de vedere al securității în situații de urgență.

De la același autor

Ultimele din categorie