Instructaj PSI-SU la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” – Dorohoi

Marți, 24 mai 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi s-a desfășurat o nouă activitate P.S.I.-S.U.

Acțiunea a presupus exemplificarea acordării măsurilor de prim ajutor, a modului de comportament ce trebuie adoptat în timpul producerii unui incendiu, al unui cutremur și a altor situații de urgență, precum și utilizarea unui stingător.

În baza „Protocolul de prevenire” încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, la acțiune au fost prezenți reprezentanții I.S.U. Botoșani, părintele Marius Burghelea – directorul departamentului SSM/PSI-SU/GDPR al Arhiepiscopiei Iașilor, părintele profesor Petru Chichioacă – directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob”, alături cadrele didactice și de cei aproximativ 120 de elevii ai unității de învățământ.

Discuțiile au fost interactive, elevii și cadrele didactice manifestând un interes deosebit în deprinderea de noi cunoștințe cu privire la modul în care pot acorda măsurile de prim ajutor, la modul în care pot apela numărul unic de urgență 112, la modul în care pot gestiona o situație atunci când descoperă muniții neexplodate.

De la același autor

Ultimele din categorie