Instructaj PSI-SU la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamț

Marți, 10 mai 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamț s-a desfășurat o nouă activitate P.S.I.-S.U.

Acțiunea a presupus exemplificarea acordării măsurilor de prim ajutor, a modului de comportament ce trebuie adoptat în timpul producerii unui incendiu, al unui cutremur și a altor situații de urgență, precum și utilizarea unui stingător.

În baza „Protocolului de prevenire” încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț, la acțiune au fost prezenți locotenent Irina Popa (purtător de cuvânt) și plutonier adjutant Alexandru Bența în calitate de reprezentanți ai I.S.U. Neamț, plutonier adjutant Ștefan Vasile și plutonier adjutant Bogdan Pricope paramedici SMURD din partea detașamentului Roman. Din partea unității de învățământ au participat aproximativ 150 de elevi, cadre didactice și consilierul educativ Cristina Grigore. Centrului eparhial a fost reprezentat de părintele Marius Burghelea – directorul departamentului SSM/PSI-SU/GDPR, precum și de domnul Mădălin Păsărin – responsabil SSM/PSI-SU/GDPR al Arhiepiscopiei Iașilor

Discuțiile au fost interactive, elevii și cadrele didactice manifestând un interes deosebit în deprinderea de noi cunoștințe.

De la același autor

Ultimele din categorie