Întâlnire de lucru Pro Vita la nivelul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

26 Noiembrie 2019 15:58 Arhiepiscopia Iaşilor

Pe data de 26 noiembrie 2019, la Centrul Social Cultural „Sfântul Ilie” de la Mănăstirea Miclăușeni, a avut loc întâlnirea anuală a responsabililor Departamentelor și Birourilor Pro Vita din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Evenimentul a fost organizat de către Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, cu participarea părintelui Radu Brîză, coordonator, și a părintelui Cosmin Brînză, referent. La întâlnire au mai participat, din partea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului: părintele Eugen Ciprian Ciuche, consilier al Sectorului social – filantropic, și doamna Carla Pișcu, asistent social; din partea Episcopiei Hușilor: domnul Marian Rugină, consilier al Sectorului activități cu tineretul al Episcopiei Hușilor, părintele Marian Tănase, responsabil pro vita din cadrul Protopopiatului Vaslui, părintele Claudiu Macovei, responsabil pro vita din cadrul Protopopiatului Huși, și părintele Ionuț Dima, responsabil pro vita din cadrul Protopopiatului Bârlad.

„Rolul acestei întâlnirii este, pe de o parte, să facem o evaluare a activităților desfășurate în comun pe parcursul anului 2019, iar pe de altă parte, să stabilim principalele proiecte pe care dorim să le implementăm în anul care urmează. Este nevoie de o viziune și de o acțiune comună la nivelul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei în ceea ce privește misiunea pro viață, astfel încât să consolidăm o gândire și o cultură a vieții. Mulțumim părinților arhierei pentru binecuvântare și pentru interesul pe care îl acordă activităților pro vita”, a declarat părintele Radu Brînză, coordonator al Departamentului Pro Vita din cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor.

Departamentul Pro Vita face parte din Sectorul de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, funcționează din anul 2011 și are ca menire salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții din prima secundă a concepției. Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii. Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul Pro Vita  și pe pagina de facebook.

Ultimele din categorie