Întâlnire de lucru Pro Vita privind educația sănătoasă a tinerilor

10 Septembrie 2019 19:37 Arhiepiscopia Iaşilor

Luni, 9 septembrie 2019, Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor a organizat la Mănăstirea Miclăușeni, județul Iași, o întâlnire de lucru privind educația sănătoasă a tinerilor.

La această întâlnire au participat reprezentanți ai tuturor centrelor eparhiale din Mitropolia Moldovei și Bucovinei - Arhiepiscopia Iașilor, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Episcopia Hușilor - precum și reprezentanți ai Inspectoratelor Școlare din județele Iași, Botoșani, Neamț, Bacău și Vaslui.

Principalul scop al întâlnirii a fost dezvoltarea colaborării dintre Mitropolia Moldovei și Bucovinei și inspectoratele școlare în ceea ce privește implementarea instrumentelor de informare pe care Departamentul Pro Vita le poate oferi, prin parteneriat, unităților școlare.

„O astfel de implicare este absolut necesară întrucât elevii sunt deseori confruntați cu subiecte pro vita: când și cum începe viața sexuală, ce este iubirea, criza unei sarcini nedorite, adevărata față a avortului etc. Acest tip de probleme cu care se confruntă tinerii crează deja multe discuții în societatea noastră despre necesitatea unei educații sexuale obligatorii în sistemul de învățământ. Departamentul Pro Vita, prin programele de informare desfășurate, oferă tinerilor o vedere de ansamblu pe aceste subiecte, astfel încât aceștia să se dezvolte sănătos din punct de vedere fizic, emoțional, dar și duhovnicesc și să fie cât mai feriți de anumite traume ce le pot marca întreaga dezvoltare personală”, a declarat părintele Radu Brînză, coordonator al Departamentului Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

Cel mai important rod al acestei întâlniri este alcătuirea unei echipe de lucru care va dezvolta colaborarea dintre Școală și Biserică cu scopul de a asigura dezvoltarea sănătoasă și echilibrată a tinerilor. (Pr. Dragoș Bălinișteanu, referent / coordonator voluntari Sectorul de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală, Departamentul Pro Vita)

Ultimele din categorie