Întâlnire Pro Vita cu preoții din Protopopiatul Iași II

24 Septembrie 2021 16:51 Arhiepiscopia Iaşilor

În seara zilei de 20 septembrie, Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor a organizat la Centrul Social Cultural „Sfântul Ilie” Miclăușeni, o întâlnire de lucru cu preoți din cadrul Protopopiatului Iași II,  care s-au implicat anul acesta în proiectele Pro Vita

Începând cu luna mai a anului în curs, în Parohiile „Sf. Vasile cel Mare” Nicolina și „Ziua Crucii” din Iași, precum și în Parohia  „Sf. Treime” Covasna și Parohia „Sfântul Haralambie” din Iași, Protopopiatul Iași I, s-a organizat proiectul „Cu dragoste pentru mame”, prin care fiecare parohie a invitat în Iași câte 10 mame care au născut cel puțin 7 copii și le-au oferit o zi specială pentru a se simți valorizate, pentru a împărtăși din experiența lor și pentru a avea parte de o zi de neuitat, cum poate nu își pot permite din cauza responsabilităților de acasă.

De asemenea, Parohiile „Sf. Vasile cel Mare” Nicolina și „Sf. Haralambie” au organizat și întâlniri de vară pentru copiii din astfel de familii. În total, 60 de copii din județele Iași, Botoșani și Neamț au participat la 5 zile de activități educative și recreative, diverse ateliere de formare, vizite în orașul Iași, slujbe, oferite de cele două parohii.

„Această întâlnire cu preoții și doamnele lor preotese a reprezentat o ultimă etapă a misiunii Pro Vita în parohii. Aseară am discutat despre roadele muncii lor, despre rezultatele organizării proiectelor în parohiile lor, am împărtășit impresii, am făcut planuri de viitor și am încheiat întâlnirea cu o cină într-un cadru festiv”, a declarat pr. Radu Brînză, coordonator al Departamentului Pro Vita.

Toate aceste activități au avut loc sub coordonarea și în colaborare cu Departamentul Pro Vita, beneficiarii făcând parte din familiile înscrise în cadrul Programului de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sfântul Stelian”.

„Suntem bucuroși că preoții nu au rămas indiferenți la apelul nostru și s-au implicat cu dragoste în proiectele Pro Vita, reușind pe de o parte să ofere clipe de neuitat familiilor numeroase, iar pe de altă parte să consolideze relațiile între credincioșii din cadrul parohiilor și să ofere un loc de odihnă și întrajutorare pentru familiile numeroase greu încercate”, a adăugat Ioana Dumitrașcu, referent în cadrul Departamentului Pro Vita și coordonator direct al acestor acțiuni.

Mai multe detalii despre aceste proiecte pot fi găsite pe pagina de facebook Pro Vita Iași.

Ultimele din categorie