Întâlnirea anuală a tinerilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei

Arhiepiscopia Alba Iuliei

Întâlnirea anuală a tinerilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei

    • Întâlnirea anuală a tinerilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei
      Întâlnirea anuală a tinerilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei

      Întâlnirea anuală a tinerilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei

Sâmbătă, 5 decembrie 2015, a avut loc, în municipiul Târgu Mureș, Întâlnirea Anuală a Tinerilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Prin purtarea de grijă și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, sâmbătă, 5 decembrie 2015, a avut loc în municipiul Târgu Mureș, Întâlnirea Anuală a Tinerilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei. Aflată la cea de-a cincea ediție, această solemnă manifestare încununează acțiunile și proiectele Centrului Eparhial de-a lungul unui an, în activitatea desfășurată cu tinerii, prin Departamentul de Misiune și Tineret al Arhiepiscopiei. Biserica oferă tinerilor locul în care Îl pot întâlni personal pe Dumnezeu, însă, de asemenea, oferă și locul în care pot ajunge la Dumnezeu prin aproapele lor.

Evenimentul a fost deschis de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu prin oficierea slujbei de Te Deum, în Catedrala Mare din Târgu-Mureș, mulțumind lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra tinerilor din Arhiepiscopie, și rugând-L să-i păzească de toate ispitele tinereții, dăruindu-le înțelepciune și har dumnezeiesc.

Într-o autentică tradiție românească, tinerii însoțiți de preoți și profesori au purces într-o emoționantă procesiune, purtând icoane, steaguri tricolore și costume tradiționale românești, prin centrul municipiului Târgu-Mureș, glăsuind în cor colinde și cântări duhovnicești. În continuare, în sala de evenimente a Hotelului President, a avut loc conferința Ce vor tinerii de la viață și ce vrea lumea de la ei, susținută de către biofizicianul Virgiliu Gheorghe, un savant pioner al bioeticii în România.

Sursa: http://reintregirea.ro/intalnirea-anuala-a-tinerilor-din-arhiepiscopia-alba-iuliei-2/

Citește despre: