Întâlnirea anuală a tinerilor din Protopopiatul Darabani

21 Iunie 2019 21:11 Arhiepiscopia Iaşilor

La intrarea Prutului în țară, la graniță cu Ucraina, 55 de tineri din parohiile Protopopiatul Darabani au participat, joi 20 iunie 2019, la cea de a treia ediție a Întâlnirii anuale a Tinerilor din Protopopiatul Darabani. Evenimentul a avut loc la Parohia „Sfântul Mucenic Dimitrie” din Oroftiana de Jos, județul Botoșani, și a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, de către Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor în colaborare cu Protopopiatul Darabani.

În anii trecuți, tinerii au încercat să se caute răspunsuri la diferite teme de interes. De exemplu, aceștia au vorbit despre libertate, despre unitate și despre importanța cunoașterii trecutului neamului. Anul acesta, cei prezenți au avut ca temă de reflecție „Sfânta Liturghie - izvorul vieții”. Ei s-au străduit să înțeleagă ce să facă pentru ca timpul petrecut la slujbă să fie unul câștigat, unul în care să rodească în viața lor darurile revărsate de Hristos.

Programul întâlnirii a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii, slujită de un sobor de preoți, din care a făcut parte părintele protoiereu Costică Pânzariu, părintele responsabil de tineret din protopopiat și părinții moderatori. Conferința cu tema „Sfânta Liturghie - izvorul vieții” a fost susținută de părintele arhimandrit Nicodim Petre, consilierul Sectorului de misiune. De asemenea, au avut loc sesiuni de lucru pe grupe de vârstă, s-a realizat o sesiune de concluzii în plen și un spectacol susținut de tinerii participanți.

Nu știm cât a reușit fiecare să pătrundă în tainele Sfintei Liturghii, dar am încredințarea că astfel de întâlniri, care îi pun împreună pe tineri din diverse parohii, le pot întări acestora sentimentul că a trăi cu Hristos și a-și mărturisi valorile în care cred, e ceva firesc și că nu sunt singuri pe cale. (pr. Andrei Grigore - preot responsabil de activitățile de tineret din Protopopiatul Darabani)

Ultimele din categorie