Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova – ziua II

24 August 2019 23:25 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

Bucurie și entuziasm pentru cei aproximativ 1400 de tineri din întreaga regiune, adunați la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova. În cea de-a doua zi a evenimentului, sâmbătă, 24 august 2019, participanții s-au rugat la Sfânta Liturghie, au luat parte la șase conferințe TEDx, au vizitat municipiul Iași și s-au reunit în Grădinile Palas, ascultând conferința „Tânărul în Cetate”.

Cea de-a doua zi a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova a început cu Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, la Biserica „Sfântul Iulian din Tars” din complexul studențesc Tudor Vladimirescu.

După săvârșirea sfintelor slujbe, tinerii au participat la cele 6 evenimente de tip TEDx, fiecare având posibilitatea de-a participa la una din conferințele susținute de invitații întâlnirii din acest: pr. Visarion Alexa, prof. Adrian Papahagi, Anamaria Popa, Mihăiță Neșu, arhim. Nicodim Petre și prof. Bogdan Neculau.

De asemenea, tinerii au vizitat obiectivele religioase și turistice ale Iașului, și s-au reîntâlnit în Grădinile Palas, unde au participat la conferința „Tânărul în Cetate”, susținută de prof. Adrian Papahagi, alături de părintele Visarion Alexa din București.

Duminică, 25 august 2019, Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova se va încheia cu oficiera Sfintei Liturghii la Catedrala Mitropolitană din Iași, de către un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, dimpreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Pentru mai multe detalii cu privire la acest eveniment, vă invităm să urmăriți pagina de facebook Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova - Iași 2019 sau puteți afla informații pe site-ul www.itomiasi.ro.

Pentru a viziona mai multe fotografii, click Galeria FOTO

De la același autor

Ultimele din categorie