Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Protopopiatul Dorohoi la Parohia Bucecea

Arhiepiscopia Iaşilor

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Protopopiatul Dorohoi la Parohia Bucecea

    • Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Protopopiatul Dorohoi la Parohia Bucecea
      Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Protopopiatul Dorohoi la Parohia Bucecea

      Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Protopopiatul Dorohoi la Parohia Bucecea

Cu ajutorul lui Dumnezeu, joi, 8 iulie 2021, la „Parohia Sfântul Ioan Botezătorul” din Bucecea a avut loc Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Protopopiatul Dorohoi, un eveniment care a adus o aleasă bucurie, nădejde într-un viitor mai liniștit, comuniune și curaj în inimile tuturor celor prezenți.

„Viața veșnică - împlinirea eforturilor noastre”, tema de anul acesta, a fost o provocare reală atât pentru participanți, cât și pentru preoții moderatori, pentru că a reprezentat un îndemn spre reflecție asupra modului în care trebuie trăită și înțeleasă viața. După pregătiri făcute cu rigurozitate de către gazde pentru ca oaspeții să se bucure de un eveniment fără cusur, menit să readucă bucuria întâlnirilor de altă dată, răsăritul a răspândit prin geamurile bisericii raze de lumină mângâietoare, ce prefigurau binecuvântarea și prezența dumnezeiască în cadrul Sfintei Liturghii încă de la primele ore ale dimineții. După acest moment de comuniune deplină, a urmat conferința susținută de părintele arhim. Nicodim Petre. Participanții au fost conduși într-un proces de conștientizare al stării lor actuale care le-a oferit curajul de a stărui în viața duhovnicească spre desăvârșire și dobândirea vieții veșnice în Împărăția lui Hristos. Captivați de cuvintele pline de însemnătate ale părintelui, programul a continuat cu două sesiune pe grupe, unde s-a dezbătut tema întâlnirii prin diferite activități.

Experiența preoților implicați în lucrarea cu tinerii s-a datorat și Atelierului de formare din perioada 22 - 23 iunie 2021, intitulat: „Facilitarea care duce la rod bun!”, organizat de Departamentul Misiune pentru Tineret din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor și parohia noastră.

Finalul întâlnirii a fost dedicat momentelor artistice pregătite cu mult drag de participanți unde bucuria și voia bună nu au lipsit. Sesiunea de concluzii în care a fost redat și rezumatul întâlnirii printr-un clip video a avut scopul de a însuma entuziasmul, credința, prietenia și comuniunea creată pe parcursul întregii zile. Astfel, s-a încheiat întâlnirea noastră și seria întâlnirilor din cadrul protopopiatelor Arhiepiscopiei Iașilor, spre slava lui Dumnezeu și bucuria noastră, că un rod bun a fost cules spre a fi sporit, pentru dobândirea vieții veșnice. (Pr. Ioan Emanuil Cojocariu – Parohia „Sf. Ioan Botezătorul” - Bucecea)

Citește despre: