Întâlniri duhovnicești la Centrul de zi „Sfântul Iosif cel Milostiv”
În cadrul Centrului de zi de asistență si recuperare pentru persoanele vârstnice „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” s-a inițiat un proiect ce are ca obiectiv câteva întâlniri duhovnicești. Proiectul se desfășoară în fiecare zi de joi a săptămânii.
Primul eveniment a avut loc în data de 24 martie și l-a avut invitat pe părintele Dumitru Gică Păduraru, preot misionar de caritate la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, slujitor la Biserica „Sfinții Atanasie şi Chiril” de lângă spital și redactor la Radio Trinitas. Întâlnirea duhovnicească cu părintele Dumitru a avut ca tema: „Femeia ca dar și dăruitoare”.
Al doilea invitat care a participat la întâlnirea duhovnicească, în data de 31 martie, a fost părintele Răduc Iustinian-Ionuț, de la Biserica „Sfânta Ecaterina” a cimitirului „Sfântul Vasile” Galata. Clericul le-a vorbit celor prezenți despre „Treptele urcușului duhovnicesc în viziunea Sfântului Ioan Scărarul”.
În data de 7 aprilie, în cadrul proiectului a fost invitat părintele Dumitru Cioban, parohul Bisericii „Învierea Domnului”, de la cimitirul „Buna Vestire” din Iași, tema întâlnirii fiind: „Singurătatea și crucea văduviei la vârsta a treia”.
„Aceste întâlniri duhovnicești își propun să le întărească credința bunicuțelor aflate sub ocrotirea «bunicuțului din curtea catedralei», Sfântui Ierarh Iosif cel Milostiv, cel ce reprezintă pildă vie de filantropie creștină, un model de rugăciune, dărnicie și bunătate. Un om care a schimbat prin felul său de a fi, un oraș întreg și care o face și astăzi prin predica sa tăcută, din umbra ctitoriei sale. Invitații vor avea ca obiectiv principal să ofere îndemnuri spirituale spre sporirea vieții duhovnicești a beneficiarelor, pentru urcuș lin pe treptele vieții spirituale prin bucuria descoperirii lui Dumnezeu. De asemenea, vor urmări sporirea înțelegerii și a cunoștințelor cu privire la credința ortodoxă, făcându-le să conştientizeze nevoia de pocaință, chiar și la o vârstă înaintată, crescându-le stima de sine pentru a realiza că ele contează cu adevărat”, ne-a declarat asistentul social Ionela Brînză-Abunei, coordonatorul centrului.