Întâmpinarea Domnului, hramul istoric al Catedralei Mitropolitane din Iaşi

1 Februarie 2022 11:12 Arhiepiscopia Iaşilor

La 40 de zile de la Naşterea Domnului, Biserica prăznuieşte, în ziua de 2 februarie, sărbătoarea Întâmpinării Domnului. La Catedrala Mitropolitană din Iaşi este ziua hramului istoric, în memoria Bisericii Stratenia pe locul căreia este zidită catedrala ieşeană cunoscută ca „Maică a bisericilor moldave”.

Pe 1 februarie, în ziua înainte-prăznuirii Întâmpinării Domnului când a fost săvârşită şi slujba de sfinţire a apei odată cu pomenirea Sfântului Mucenic Trifon, de la ora 16.00, soborul slujitor al Catedralei Mitropolitane va sluji Vecernia, Litia şi Utrenia, răspunsurile la strană fiind date de Corul Psaltic „Chivotul” al Catedralei Mitropolitane.

În ziua de hram, miercuri, 2 februarie, de la ora 9.00, Sfânta Liturghie va fi săvârşită în Catedrala Mitropolitană din Iaşi de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, răspunsurile liturgice fiind oferite de Corala „Sanctus” a Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

De asemenea, în această zi, credincioşii vor putea asista la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie şi în Paraclisul Eclesia din Muzeul Mitropolitan, dar şi în Biserica „Sfântul Gheorghe” – vechea Catedrală Mitropolitană, începând cu ora 6.00.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iașilor

Ultimele din categorie