IPS Arhiepiscop Pimen: „ Strădaniile duhovnicești, necazurile de toate felurile, care sunt o cruce”

În Duminica a III-a din Postul Mare - 22 martie 2020 - Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a slujit Sfânta Liturghie în curtea Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Conform dispozițiilor în vigoare, slujba arhierească s-a desfășurat în aer liber, pe o scenă ridicataă în fața clisiarniței.

Credincioșii prezenți au fost avertizați în prealabil, prin numeroase atenționări scrise, să păstreze distanța fizică convenită și să nu stea în grupuri mai mari de trei persoane. De asemenea, racla în care sunt adăpostite moaștele Sfântului Ioan cel Nou a fost așezată pentru închinare sub baldachinul din curte. Un grup restrâns de diaconi a dat răspunsurile la strană.

Ierarhul i-a încurajat pe cei prezenți să urmeze îndemnul Mântuitorului de a-și purta crucea, iar atunci când vor simți că le este greu, să se roage mai mult: „În Evanghelia acestei duminici, Mântuitorul Iisus Hristos ne-a îndemnat să să ne luăm crucea. Ce înseamnă aceasta? Strădaniile duhovnicești, necazurile de toate felurile, care sunt o cruce. Dacă ni se pare că acestea toate sunt grele, să ne rugăm mai mult la Dumnezeu, pentru că El îngăduie suferința, necazurile, greutățile, pentru întărirea noastră în dreapta credință”.

În cadrul Sfintei Liturghii, a fost citită rugăciunea pentru izbăvirea poporului din noua epidemie.

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a slujit Sfânta Liturghie tot afară, într-un loc amenajat special în fața clădirii administrative a Arhiepiscopiei.

Ultimele din categorie