IPS Mitropolit Andrei, în vizită la Mănăstirea Putna

13 Martie 2020 15:21 Arhiepiscopia Iaşilor

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a vizitat Mănăstirea Putna, miercuri, 11 martie 2020. Înaltpreasfinția Sa fost întâmpinat de părintele stareț arhim. Melchisedec Velnic, alături de câțiva viețuitori.

După ce s-a închinat la mormântul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare și la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un scurt cuvânt de învățătură despre perioada postului: „În stihira din lunea începutului Postului Mare ni se spune așa: să postim precum de bucate așa și de toată răutatea. Cu alte cuvinte, postul de mâncare fără postul de răutate nu prea are greutate. Postind și de una și de alta, adăugând participarea la slujbe, o bună spovedanie, o bună nevoință, ajungem, așa cum spune sfârșitul stihirei, să ne închinăm și Sfintei Învieri. Cine vine aici, de oriunde din România, vine ca pelerin la mormântul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, apărătorul creștinătății. Cu rugăciunile lui să avem o nevoință bună în acest Post Mare”.

Apoi, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei s-a închinat la moaștele Sfântului Ierarh Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei, și ale ucenicilor săi, Cuvioșii Sila, Paisie și Natan, în paraclisul mănăstirii. La sfârșit, Părintele Mitropolit a vizitat muzeul așezării monahale.

Citește alte articole despre: IPS Andrei, Mănăstirea Putna, vizită, postul mare
Mănăstiri: Mănăstirea Putna

Ultimele din categorie