IPS Mitropolit Teofan prezent la Marșul Absolvenților 2018: „Dumnezeu vrea să fiți mulțumiți de tot ceea ce ați învățat”

Mii de studenți ai anilor terminali din cadrul facultăților ieșene au participat vineri, 18 mai 2018,  la tradiționalul eveniment dedicat studenților numit „Marșul Absolvenților”, aceștia purtând steagurile facultăților reprezentante și însemnele universităților absolvite. Promoția 2018 a mărșăluit de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” până la Piața Palatului Culturii, absolvenții fiind întâmpinați de rectorii și reprezentanții universităților, cadre didactice și autorități locale. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, adresându-le studenților un cuvânt de binecuvântare.

Marșul de anul acesta s-a desfășurat pe traseul Rond Copou (pentru studenții de la Universitatea de Agronomie și Medicină Veterniară) – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” – Biblioteca Centrală Universitară (aici intersectându-se cu studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie) – Str. Gavriil Musicescu – Piața Unirii – Bulevardul Ștefan cel Mare – Piața Palatului (aici întâlnindu-se cu absolvenții Universității Tehnice).

Mii de studenți de la Biologie, Istorie, Agronomie, Teologie, Medicină, Educație fizică și Sport, Arte, Economie, Informatică, Inginerie ș.a. au participat la „Marșul Anului Centenar”, îmbrăcați în tricouri, halate sau purtând căști albe cu însemnele „absolvent” „medic” sau „inginer”. Moderatul evenimentului a fost Dan Negru, cunoscutul prezentator și realizator tv.

„Dumnezeu vă cere să vă faceți cariera și familia aici, acasă”

Printre cei ce i-au întâmpinat pe studenți s-a numărat și IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care după intonarea imnului de stat și rostirea rugăciunii „Tatăl nostru”, a ținut un scurt cuvânt de binecuvântare: „Așa să fie bucuria voastră în cer și pe pământ. Cred că Dumnezeu vrea să facă voia Lui în fiecare în trei lucruri: Dumnezeu vrea să vă împliniți fiecare în cariera voastră, să ajungeți într-o bună zi și să fiți mulțumiți de tot ceea ce ați învățat, să primiți pe măsura efortului o carieră, o casă, și poate spuneți mulți bani. Ca să se facă voia Lui, vă mai cere un al doilea lucru: să vă faceți cât mai devreme o familie. Am întâlnit mulți oameni fericiți în viață, majoritatea dintre ei având o familie bună, și am întâlnit și mulți oameni nefericiți, iar majoritatea pentru că nu au avut o familie bună. Dumnezeu așteaptă o familie de la voi, bărbat și femeie, să fim clari în ceea ce spunem și sunt sigur că sunteți de acord. Și în al treilea rând, cariera și familia să le faceți aici, acasă, nu în afara țării.”

De asemenea, rectorii universităților ieșene, primarul municipiului Iași dar și reprezentați ai studenților au ținut prelegeri, felicitându-i pe tinerii absolvenți. Tot în cadrul marșului au fost prezenți studenții și profesorii  Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, dimpreună cu părintele decan Ion Vicovan. La finalul evenimentului, absolvenții au participat la un concert susținut de trupele favorite.

De la același autor

Ultimele din categorie